avatar-copyright

Efe Can Salar

Aşçılık - 2011

2009-2011 yılları arasında Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nda aşçılık eğitimi aldım. Mezuniyetimin hemen ardından İstanbul’a yerleşerek Suada ve İstinye Park’ta İtalyan mutfağı üzerine kendimi geliştirdim. Orlando Florida’da bulunan Universal Stüdyoları’nda Amerikan ve Latin mutfakları üzerine çalıştım. Amerika’dan sonra Dubai’ye yerleştim ve Qbara Restaurant Lounge & Bar bünyesinde Gordon Ramsay, Joan Roca, Jason Atherton, Gary Rhodes, Pierre Gagnaire gibi isimlere yemek hazırladım. Bu süreçte parçası olduğum ekiple birlikte Ortadogu’nun en iyi restoranı ve barı ödüllerini alma şerefine eriştim. Sonrasında Ritz Carlton Dubai bünyesinde Palm Grill Restaurant’ın açılışını yaptım ve 2 yıl boyunca mutfak ekibini yönettim. Halihazırda Dubai’nin en büyük restorancılık şirketi Meraas’in bünyesinde yeralan restoranlardan bir tanesinde 23 kişilik mutfak ekibinin sorumlusu olarak, yani ADD Specialty Chef De Cuisine olarak çalışmaktayım. Bunların yanısıra yurtdışında yaşam ve culinary üzerine deneyimlerimi paylaştığım chefexpat.com isimli internet sitesini yönetiyorum.

Scroll to Top