
Kürşad Oğulganmış
Aşçılık
Antalya bölgesinde bulunan ve dünyanın her yerinden seçkin misafirler ağırlayan 5 yıldızlı bir otelde İtalyan şefi olarak çalışıyorum. Bölgenin en genç şefi olmak büyük bir ayrıcalık. Gastronomi dünyasına adım atmam aslında tamamen tesadüfler sonucu oldu. Lisede aşçılık bölümünde okudum. Bu yıllarda katıldığım yarışmalardan kazandığım onlarca madalyanın yanısıra ülkemizi karış karış gezme fırsatı bulmuş olmam ve mesleğin doğasında bulunan hızlı tempo beni aşçılığa daha çok bağladı. Artık geleceğimle ilgili olarak ne istediğimi biliyordum. Liseden sonra kariyerime en çok katkıyı sağlayacak üniversiteyi araştırmaya başladım ve bu sayede Kapadokya Meslek Yüksekokulu ile tanıştım. Mesleğin içinden gelen kaliteli eğitmen kadrosu, son derece profesyonel ekipmanlardan oluşan bir mutfağa sahip olması, uygulamalı derslerde kullanılan oldukça yüksek maliyetli ürün yelpazesinin dâhi okul tarafından karşılanıyor olması benim için büyük bir şanstı. Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nda aldığım yoğun teorik ve uygulamalı eğitim bana hiç beklemediğim ölçüde yepyeni ufuklar kazandırdı ve gastronomi alanında bu genç yaşımda kendime dünya çapında oldukça iddialı hedefler koymamı sağladı. Hocalarım sayesinde 1. sınıfın sonunda dünyanın en büyük yarışması olan Bocuse d’Or’un içinde buldum kendimi. Daha öğrenciyken böyle bir yarışmaya katılmayı ve birden fazla ülke gezmeyi hayal bile edemezdim. Size daha mezun olmadan böyle bir imkân sağlayan bir okulunuzun olması anlatılamayacak bir duygu. Hayalim, Bocuse d’Or yarışmasına Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan bir ekiple şef olarak bir daha katılmak.