Tıbbi Laborantlar Sağlık Sektörünün Gizli Kahramanları mı?

Tıbbi laborant olmak, hastalıkların tedavisine giden yolda tanının nasıl konulduğunu, buna yönelik laboratuvarda hangi araştırmaların yapıldığını merak edenler ve laboratuvarlara ilgi duyanlar için mükemmel bir iş. Tıbbi laborantlar, hastanelerde doğru tanı ve tedaviye ulaşmada görev yapan gizli kahramanlardır. Çünkü hastanın iyileşmesi için doktorun hangi ilacı vereceği laborantların verdiği doğru sonuca bağlıdır. Laboratuvarda yaptığınız her türlü biyokimyasal, mikrobiyolojik, hematolojik ve serolojik analizlerde her zaman sonuca ulaşmanın merakını yaşarsanız. Çünkü kişinin hasta ya da sağlıklı olması sizin yapacağınız tahlilin sonucuna bağlıdır.

Tıbbi laborant olarak laboratuvarlarda çalışmanın ilk adımları Kapadokya Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Tıbbi laboratuvar Teknikleri ön lisans programında atılır. Çünkü Kapadokya Üniversitesinde meslek öğrenimi görmek bir ayrıcalıktır! Kapadokya Üniversitesinde iş hayatınızda laboratuvarda uygulayacağınız tahlil ve deneyler hakkında gereken teorik bilgilere sahip olarak okulumuzun tıbbi laboratuvarlarında hastane ortamında yapacağınız tüm tetkikleri öğrenip uygulayabilecek donanımda mezun olursunuz. Bu şekilde kamu/özel sağlık kuruluşlarında mülakatlarda ilk sırada başarılı olarak iş hayatınıza 1 yıl tecrübeli olarak başlarsınız. Sahip olduğunuz laboratuvar bilginizle rutin tıbbi laboratuvarlarda, patoloji laboratuvarlarında, genetik laboratuvarlarında yani tahlil ve deney yapılan tüm laboratuvarlarda çalışabilirsiniz. Ayrıca akademik olarak ilerlemek gibi bir şansınızda var bunun için iki yıl tıbbi laboratuvar öğreniminin ardından dikey geçiş ile 4 yıllık Hemşirelik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik gibi lisans bölümlerine geçerek akademik olarak kendinizi geliştirmeniz de mümkün.

Tıbbi laborant unvanıyla gizli kahraman olarak çalışmak ya da ilerleyerek akademisyen olmak sizin elinizde!