
Deniz Zengin
Aşçılık - 2009
1988 yılında Silistre’de doğdum. İlk tercihim olan Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun aşçılık bölümünden 2009 yılında mezun oldum. Aynı yıl çeşitli kategorilerde yarışmacı olarak katıldığım Uluslararası Altın Kep ve İstanbul Gastronomi Festivali’nden çok sayıda madalya ile döndüm. 2010 yılında Türkiye’den ayrıldım ve çeşitli ülkelerde düzenlenen uluslararası organizasyonlarda şeflik yaptım. Ardından bir restoranın danışmanlığını üstlenmek üzere Londra’ya yerleştim. Londra’da yaşarken birçok Michelin Star Şefin workshoplarına katılma fırsatım oldu. 2012 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi ile birlikte çeşitli projeler gerçekleştirdik ve ardından benimle aynı okuldan mezun olan Melih İçigen’in kurduğu Kitchen Studio Academy’de eğitmenlik yaptım. Aynı yıl Show TV’de yayınlanan “Şeflerin Düellosu” yarışmasında büyük ödülü kazandım. Yaklaşık beş yıldır ise DO & CO Gourmet Entertainment Company’de Flying Chef ve Event Chef olarak görev yapıyorum. Bu kapsamda Formula 1 ve Şampiyonlar Ligi finalleri, tenis turnuvaları ve kayak yarışmaları gibi çeşitli uluslararası organizasyonlarda şef aşçı olarak çalışma imkânım oldu. 2014 yılında Touch of Chef & Studi0 markasını kurdum ve 2015 yılında yüksek lisans yapmaya başlayarak akademisyen olma yolunda ilk adımı attım.