Sıkça Sorulan Sorular

Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisi hizmetlerinden kimler yararlanabilir?

Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisinin hizmetlerinden Üniversitemizin tüm öğrencileri (ön lisans, lisans, lisans üstü) ve mezunlarımız yararlanabilir.

KÜN Mezun Bilgi Sistemi nedir? Ne işe yarar?

Kapadokya Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi, mezunlarımız ve üniversitemiz arasındaki bilgi akışını kuvvetlendirmek için oluşturulmuş bir veri tabanıdır. Mezunlarımızın, Üniversitemize ilişkin gelişmelerden haberdar edilmesi; KÜN Mezun Kartı ve Diploma Eklerinin ulaştırılması; Ofisimizin ve Mezunlar Derneğinin düzenleyeceği etkinliklerin duyurulması; İşveren taleplerinin mezunlarımıza hızla iletilebilmesi ve Sürekli Eğitim Merkezimiz ve anlaşmalı kuruluşlar tarafından uygulanan indirimden faydalanabilme imkanlarının bildirilmesi için kullanılmaktadır. Mezun bilgi sisteminde yer alan verilerin güncel tutulması iletişimin sağlıklı yürütülmesi için büyük önem taşımaktadır.

KÜN Mezun Bilgi Sisteminde yer alan bilgilerimi nasıl güncellerim?

Mezun Bilgi Sistemine https://kariyer.kapadokya.edu.tr/mezun-iliskileri/mezun-bilgi-sistemi adresinden ulaşabilirsiniz.

Mezun kartı ne işe yarar?

Mezun kartı, Üniversitemiz mezunlarına, yerleşkelerimize giriş kolaylığı, kütüphaneden yararlanma olanağı, sürekli eğitim merkezimiz ve anlaşmalı kuruluşlar tarafından uygulanan indirimlerden faydalanabilme ve Ofisimizin ve mezunlar derneğinin düzenleyeceği etkinliklere katılabilme imkânı sağlamaktadır.

Mezun kartımı nasıl edinebilirim?

Mezun Kartları, Kapadokya Üniversitesi Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisi tarafından düzenlenmektedir. Kart başvuruları, mezun@kapadokya.edu.tr adresine e-posta yolu ile yada Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisine şahsen başvurularak gerçekleştirilebilir. Düzenlenen kartlar, Mezun Bilgi Sisteminde yer alan adreslere kargo yolu ile gönderilmektedir. Bu nedenle Mezun Bilgi Sisteminde yer alan adreslerin güncel tutulması önem taşımaktadır.

Diploma Eki Nedir?

Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerin eğitim bakanlarının 2003’te Berlin’de yaptıkları toplantı sonunda yayınladıkları bildiride yer alan hedeflerden biri de yükseköğrenimini tamamlayan herkese diplomalarıyla birlikte bir Diploma Eki (Diploma Supplement – DS) verilmesidir. Ücretsiz verilen bu belge, Avrupa’da yaygın olarak kullanılan bir dilde yazılmış olmalıdır.

Kapadokya Üniversitesi bu doğrultuda 2016-2017 Akademik Yılı’ndan itibaren mezunlarına diplomalarıyla birlikte bir Diploma Eki vermeye başlamıştır. Kapadokya Ünversitesi’nin verdiği Diploma Eki İngilizce olarak hazırlanmaktadır. Bu belge ön lisans diplomalarıyla birlikte ücretsiz olarak verilir ve birlikte verildiği diplomayla geçerlidir.

Diploma Eki’nin akademik derecelerde karşılaştırılabilirlik ve şeffaflık sağlaması, böylece istihdamı kolaylaştırması ve daha üst akademik çalışmalara yöneleceklere kolaylıklar getirmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle Diploma Eki’nin kuruluşlar ve işverenler tarafından yaygın olarak kullanımı önerilmektedir.

Diploma Eki’nin şablonu Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO-CEPES tarafından denenmiş ve geliştirilmiştir. T.C. Yükseköğretim Kurulu tarafından da esas alınan bu şablonun, yükseköğretim kurumlarımız tarafından kullanılmasına karar verilmiştir. Diploma eki, bir özgeçmiş (CV) değildir ve transkript (not çizelgesi) veya diploma yerine geçmez. Diploma eki, akademik veya meslekî tanınmayı garantileyen bir belge değildir.

Diploma Ekinin öğrencilere sağladığı kazanımlar nelerdir?

• Yurtdışında daha okunabilir ve mukayese edilebilir bir diploma.

• Öğrencinin akademik güzergâhının ve yurtdışında edindiği yeti ve becerilerin tam bir tarif.

• Öğrencinin başarı ve yetilerinin nesnel ve âdil değerlendirmesi.

• Geleceğe yönelik olarak yurtdışında iş ve eğitim olanaklarına daha rahat ulaşma olanağı.

Diploma Eki ne için gereklidir?

Bugün tüm dünyada yeni diploma ve sertifikasyon şekilleri gelişmekte; hızla değişen iktisadî, siyasal ve teknolojik gelişmeler karşısında ülkeler öğrenci başarı değerlendirme tarz ve eğitim sistemlerini sürekli olarak değiştirmektedir. Sayıları hızla artan hareketli yurttaşlar, yeti ve becerilerinin âdil değerlendirmesini talep etmektedir. Yeti ve becerilerin tanınmaması ya da yanlış veya eksik değerlendirilmesi küresel bir sorun haline gelmiştir. Orijinal diploma ve diğer belgeler kendi başlarına yeterli açıklayıcı bilgi arz etmediklerinden dolayı, ayrıntılı ek açıklama tedarik etmeden bir diplomanın düzey ve işlevini kabul ettirmek son derece güç hal almıştır.

Diplomamı almak için Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisine başvurabilir miyim?

Hayır. Üniversitemizde diplomalar Öğrenci İşleri Dairesi tarafından hazırlanmakta ve verilmektedir. Başvurular bu daireye yapılmalıdır.

Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisi'ne nasıl ulaşabilirim?

Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisi, Mustafapaşa Yerleşkesi, Cankut Bagana Binasında yer almaktadır.

Ofisimize, kariyer@kapadokya.edu.tr ve mezun@kapadokya.edu.tr adreslerinden e-posta ile veya 0384 353 5009 – 1192 dahili, 0537 598 6671 telefon numaralarından ulaşılabilmektedir.

Kariyer koçluğu hizmeti almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Talebinizi kariyer@kapadokya.edu.tr adresine e-posta yolu ile iletmeniz halinde, koçlarımız sizinle temasa geçecektir.

Kişilik envanteri testi yaparak, kendimi tanımak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Talebinizi kariyer@kapadokya.edu.tr adresine e-posta yolu ile iletmeniz halinde, koçlarımız sizinle temasa geçecektir.

Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisinin düzenlemesini istediğim bazı eğitimler ve etkinlikler var. Ne yapmalıyım?

Talebinizi kariyer@kapadokya.edu.tr adresine e-posta yolu ile iletmelisiniz. Sizinle en kısa zamanda temasa geçilecektir.