Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı, Dünya’da ve ülkemizde gastronomiyi kavrayan ve zengin mutfak kültürünün kavramış, yerkürenin her köşesinde çalışabilecek nitelikte bireyler olmanızı sağlamak. Dünyadaki nüfus ve tüketim artıyor, buna bağlı olarak turizmle iç içe olan yiyecek-içecek sektörü de büyümeye devam ediyor. Gastronomi ülkemizde çok popüler bir konu haline geldi. Ancak bu mesleği seçerken hem zorluklarını hem de hoşluklarını birlikte değerlendirmek lazım…
Öncelikle, muhakeme gücü yüksek, dikkatli, çalışkan, titiz, dakik, sorumluluk sahibi, el becerisi iyi, soğukkanlı, stres altında çalışabilen, çoklu görevleri aynı anda yapabilen bir kişi olmanız lazım. Sonra bu becerinizi, teorik ve pratik eğitimle geliştirmeniz lazım. İngilizce şart, hele de ikinci bir dili biraz bildiniz mi, özellikle Fransızcayı, artık kim tutar sizi?
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü bitirdikten sonra, bir şef olarak restoran veya otellerde çalışarak mutfak yöneticiliği yapıp harika yemekler yaratabilirsiniz. Kendinizi geliştirip gurme olup kendi TV, internet kanalınızı açabilir, kendi köşenizde, bloğunuzda yazabilirsiniz. İşletmeci olup turizm işletmecisi olarak turizm sektöründe çalışabilir veya kendi restoran/kafenizi açabilirsiniz. Yapılan yemeklerin fotoğrafını çekerek yemek fotoğrafçısı olabilirsiniz.
Üniversitede kalmak isterseniz, alanda yüksek lisans, doktora eğitime devam etmeniz lazım…
Bu alanda eğitim alırken uygulama yapmak çok önemlidir. Pişirmeden öğrenemezsiniz. Eğitim programınız size uygulama deneyimi kazandırmalıdır, ancak siz de her fırsatta pişirmeli ve deneyimlemelisiniz. Bu meslekte ilerlemek, gözünü açıp bakmaktan, baktığını görmekten ve korkmadan denemekten geçer.