En Yaratıcı Özelliklere Sahip Mesleklerden Biri Diş Hekimliği

Diş hekimliği okumak ve diş hekimliği eğitimi almak birçok öğrencinin hayallerini süslüyor. Diş hekimliği mesleği, toplumda saygınlık kazandırması, maddi getirisi, geniş çalışma alanları sağlaması avantajlarıyla üniversite tercihi yapacak öğrenciler arasında bölümümüzü popüler hale getirmektedir.

Diş hekimliği meslekler arasında en yaratıcı özelliklere sahiptir. Sezgi, Sabır, Saygı, Estetik, Nezaket, Hijyen, Sırdaş, Öğrenme, Hekimlik, Psikoloji, Halkla İlişkiler, Sorgulama, Rehberlik, Yaşam Boyu Öğrenme, Adil, Tarafsız, Etik değerler gibi üstün nitelikler kazandırır.

Aynı zamanda çiğneme kuvvetlerinin etkisini bir mühendis gibi kavrama, kuvvetle çalışan bu sistemi sanatsal bir ifadeyle birleştirmeyi öğretir.

Mezuniyet sonrası kendi kliniğini açma, kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışma ve sekiz dalda uzmanlık yapma ve akademisyen olarak çalışabilme gibi birçok alternatifler bulunmaktadır.

Mezuniyet sonrası hayat boyu severek yapacağınız Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları;

Oral Diagnoz ve Radyoloji

muayene ve görüntüleme tekniklerinin kullanılarak, diş ve çevre dokuların hastalık, teşhis ve tedavi kriterlerini tanımlayan, anomali ve gelişim kusurlarını değerlendiren bilim dalıdır.

Protetik Diş Tedavisi

Protetik diş hekimliği, doğal dişlerdeki madde kayıplarının, eksik dişlerin ve çevresindeki oral ve maksillofasiyal dokuların, yapay materyaller ile restore edildiği, oral fonksiyonların, estetiğin ve hasta sağlığının düzeltilmesi ve idamesi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır.

Periodontoloji

Diş/implant çevresini saran ve destekleyen dokularda hastalıkların önlenmesini, oluşan hastalıkların teşhisi, cerrahi ve cerrahi olmayan uygulamalarla tedavilerini gerçekleştiren dişler kaybedildiğinde ise kemik-içi dental implant uygulamaları ile sağlık, fonksiyon ve estetiğin idamesini sağlayan diş hekimliği bilim dalıdır.

Ağız – Diş ve Çene Hastalıkları Tedavisi

Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı, baş, boyun, yüz çeneler ile çene ve yüz bölgelerinin sert ve yumuşak dokularının hastalıkları, yaralanma ve bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini uygulayan bilim dalıdır.

Restoratif Diş Tedavisi

Koruyucu hekimliğin üzerine kurulmuş olan bu bilim dalı sadece diş çürüklerinin değil, dişlerin şekil, doku ve form bozukluğu olan problemlerinin tedavisini gerçekleştirerek kişilerin sağlıklı ve estetik bir ağıza kavuşmasını sağlayan bilim dalıdır.

Ortodonti

Ortodonti, dişler ve yüzdeki düzensizliklerin (maloklüzyon), çapraşık dişler ve uyumsuz çene ilişkilerini teşhis eden, önlemeye çalışan ve tedavi eden, diş hekimliğinin bilim dalıdır.

Endodonti

Derin çürükler, bazı restorasyonların gerektiği durumlarda, dişte oluşan kırık veya çatlaklar, travma gibi durumlarda iç kısımdaki pulpa (sinir) dokusuna müdahale edilerek dişin kurtarılması ile ilgilenen bilim dalıdır.

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)

Bebeklik çağından itibaren çocukların ağız diş sağlığını ve çene yüz bölgesi gelişimini takip ve tedavi eden, aynı zamanda koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliği bilim dalıdır.