Ameliyathane Teknikerleri, Kimsenin Görmediği Ama Olmazsa Olmaz Sağlık Personeli…

Ameliyathaneler sağlık kurumlarının bel kemiğidir. Kendi içinde ayrı bir dünyadır. Kimileri için yeniden doğuşun olduğu, kimileri için yaşamın son bulduğu, belki de dünyaya ilk gözünüzü açtığınız yerdir.

Herkesin yaşamında en az bir kez de olsa ziyaret ettiği yerdir. Ameliyathaneye çalışanlar dışında kimse güle oynaya gelmez. İstemeyerek de olsa yolumuzun düştüğü ameliyathanelerde herkes iyi ağırlanmak ister, oradan çıkarken sağlıklı yaşam konforuna erişmiş bir şekilde çıkmak ister.

İnsan yaşamına dokunulan ameliyathaneler de cerrahından tutunda teknikerine varıncaya kadar multidisipliner bir sağlık ekibi yer alır. Bu ekipte yerini alan biz ameliyathane teknikerleri sağlık bakanlığı tarafından belirtilen görev ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek için, üniversitemizin bize uygulamaya dayalı sunmuş olduğu eğitimden yararlanmaktayız. Üniversitemizden alanında profesyonel hocalardan almış olduğumuz eğitimin yanı sıra, ameliyathane ortamını aratmayan laboratuvarlarımızda uygulama eğitimi almaktayız. Almış olduğumuz bu eğitim anlaşmalı olan sağlık kurumlarının ameliyathanelerinde staj ile pekiştirilmektedir.

Ameliyathane hizmetleri programından mezun olan her bir ameliyathane teknikeri, mesleki sahada insanların yaşamına dokunurken, tıbbi etik ilkelerinin bilincinde, ekip çalışmasına uyumlu, cerrahi girişim gerektiren hastalık bilgisine sahip, ameliyathane çalışma ortamına uyum sağlayan, ameliyathanelerde sterilite kavramına hâkim, ameliyathanelerde teknolojik donanımı tanıyan gerektiğinde kullanabilen bireyler olarak mezun edilir.

Modern tıptaki gelişmelerin ışığında ameliyathane teknikerine olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. İhtiyaç doğrultusunda mezunlarımız gerek kamu hastanelerinin ameliyathanelerinde gerekse de özel hastanelerin ameliyathane ünitelerinde iş istihdamı bulmaktadır.