Çocuk Gelişimi Bölümünü Bitirirsem Ne İş Yaparım?

Çocuk Gelişimi, içinde bulunduğumuz yüzyılın üzerinde en fazla düşünülen, araştırılan ve ilgi duyulan önemli bilim dallarından biri. Çocukları seven, onlarla vakit geçirmekten hoşlanan ve onların kocaman kalplerine dokunabileceğiniz bir iş. Ayrıca içinde yaşadığınız toplumu etkileyen, şimdiye ve geleceğe yön verdiğinizi bilip her zaman mutluluğu yakalayabileceğiniz saygın da bir meslek.

Çocuk Gelişimi Bölümünden mezunsanız hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde, merkezlerde ve hastane okullarında program koordinatörü veya Çocuk Gelişimcisi olarak; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde, anaokullarında, özel eğitim, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, halk eğitim merkezlerinde kurucu, idareci, uzman veya Çocuk Gelişimcisi olarak; Adalet Bakanlığına bağlı çocuk mahkemelerinde bilirkişi ve danışman, ıslah evlerinde Çocuk Gelişimcisi olarak; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı birimler ve gönüllü kuruluşlar bünyesindeki dezavantajlı çocuklar ve ailelerine yönelik çalışmalarda Çocuk Gelişimcisi ve danışman olarak görev alabilirsiniz.

Başka imkanlar da var. Yaratıcılığınız yüksekse, radyo ve televizyondaki çocuk ve gençlik programlarının ve eğitim programlarının hazırlanması ve yürütülmesinde, çocuk tiyatrolarında ve çocuk filmlerinde, çocuklara yönelik kitap, dergi, gazete gibi yayınların hazırlanmasında, eğitsel oyuncak üretiminde, UNICEF ve ILO gibi kuruluşlarda, sivil toplum örgütlerinde uzman, yazar, redaktör, editör, tasarımcı, danışman, kurucu, idareci, proje yürütücüsü, denetimci olarak çalışabilirsiniz.

Üniversitelerin ön lisans ve lisans eğitim kadrolarında akademik personel olmanız da mümkün. Çok da ihtiyaç var.