Çok Özel Bir Alandır Atçılık ve Antrenörlüğü

Atçılık ülkemizde ve dünyada hızla gelişen bir alan. Yarış atlarının eğitimlerinin ve çalışmalarının bilimsel temellere dayalı olarak yaptırılabilmesi amacıyla kurulan Atçılık ve Antrenörlüğü Programları sektörün nitelikli personel ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca binicilik kulüplerinde binicilik sporuyla ilgilenmek isteyen bireylerin binicilik eğitimleri Atçılık ve Antrenörlüğü Programlarında eğitim gören kişilerce gerçekleştirilmeye başlamıştır.

Atçılık ve Antrenörlüğü mezunları, sağlık (atlı terapi) ve turizm alanında da çalışabilmektedir.

Kulüp biniciliği (engel atlama ve klasik binicilik), yarış atçılığı (hipodromlar), sağlık biniciliği (atlı terapi) ve turistik atçılık alanlarında atın eğitimi, çalıştırılması, sağlık ve bakımı; bireylerin eğitimi ve çalıştırılması konularında yoğunlukla uygulamalı ve kuramsal çok yönlü bir eğitim alan öğrencilerimiz, yüksekokulumuzun yüksek standartlara sahip binicilik tesislerinde biniciliği ve ahır yönetimini ileri derecede öğrenmektedirler. Mezun olduklarında hipodromlar, binicilik kulüpleri, haralar, turistik tesisler, at çiftlikleri, kısacası sektörün her alanında çalışabilmektedirler.