İngiliz Dili ve Edebiyatı Okursan Ne Olursun?

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, ileri İngilizce dil becerileri kazandırmasıyla mezunlarına uluslararası düzeyde çalışma imkânları sunar. Batı sanatının temelini oluşturan klasik mitolojiden 21. yüzyıl edebiyat, sinema ve kültür çalışmalarına kadar geniş spektrumu ile her türden metni ve kültürel ürünleri entelektüel seviyede tartışabilme becerisi kazandırılır.

İngiliz edebiyatının şiir, tiyatro, roman ve diğer edebî türlerinin incelenmesi ile mezunlar; okuduğuna eleştirel yaklaşabilmekte ve aynı zamanda kalemi güçlü yazarlar olabilmektedir. Türkçe ve İngilizce dillerinde üst düzey donanım gerektiren çevirmenlik, editörlük ve redaktörlük gibi meslekleri başarıyla yürütmek isteyenler için İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü büyük bir zenginlik sunmaktadır. Ayrıca turizm sektöründe ve bakanlıklar, bankalar gibi devlet ya da özel sektör kurumlarında iş imkânları bulunmaktadır.

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları, dört yıllık eğitim-öğretim programı dâhilinde yürütülen üst düzey metin analizleri sayesinde edindikleri güçlü iletişim becerileriyle içerik üretme ve kültür ürünlerini analitik bakış açısıyla değerlendirme gerektiren, günümüzde göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir yere sahip olan medya sektöründe de çalışabilmektedir. Uluslararası iletişim ve koordinasyon becerisi gerektiren ticari kuruluşlarda çalışarak, mezunlarımız farklı deneyimlere doğru yol alabilmektedir. Bunlara ek olarak, yabancı dil kurslarında, özel okullarda ve öğretmenlik sertifikası alarak devlet okullarında İngilizce öğretmenliği yapabilmektedir. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü yollarına akademik kariyer ile devam etmek isteyenler için de doğru bir tercih olacaktır. Türkiye’de veya yurt dışında lisansüstü eğitime devam ettikleri takdirde, mezunlarımız akademik kadrolarda meslek hayatlarını inşa edebilmektedir.