Yüzünü Görmeden Canınızı Emanet Ettiğiniz Teknikerdir, Anestezi Teknikeri…

1…2…3…4…5…10… ve başka bir âleme geçiş. Çoğumuz, ama küçük ama büyük bir ameliyat öncesi bu tabloyu yaşamışızdır. Yine çoğumuz öncelikle doktorumuzu seçmiş, anestezi teknikerimizi ise seçmeyi bırakın, kim olduğunu bile bilmeden ameliyathaneye girmişizdir. Ameliyat heyecanıyla; damar yolunuzu açan, biraz sonra sizi uyutacak, yüzü maskeli erkek veya kadına hiç dikkat bile etmezsiniz.

Anestezi teknikerliği bölümü ameliyat sırasında hastanın uyutulması ve tıbbi konularda hekime yardımcı olacak sağlık elemanlarının yetiştirildiği bölümdür. Anestezi Teknikeri ameliyathanede görev yapar. Görev yeri çok temiz, iyi aydınlatılmış fakat ilaç kokuludur.

Anestezi Teknikeri olmak isteyenlerin fen bilimlerinde başarılı, çabuk ve doğru karar verebilen, sorumluluk duygusu gelişmiş, dikkatli, başkalarıyla iyi iletişim kurabilen kişiler olması gerekir. Göz ve el koordinasyonunun gelişmesi ve ilgi de önemlidir. Bu bölümü seçmeyi düşünen kişinin insanlarla iş birliği ve uyum içerisinde çalışmayı becerebilmesi gerekir. Kişinin bedeni güçlü ve dayanıklı olmalıdır. Kendisine söyleneni hemen kavramalı ve yazılanı da aynı şekilde anlama yeteneğine sahip olmalıdır.

Anestezi Teknikeri görev sırasında doktorlarla ve diğer meslektaşları ile iletişim hâlindedir. Anestezi teknisyeni olarak çalışan anestezi bölümü mezunları devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, doğum evlerinde, özel kliniklerde ve üniversite hastanelerinde çalışma imkânı bulabilmektedir. Bölümün avantajı ise kolayca iş bulunabilmesi ve bu meslekle ilgili mezunlara gerek duyulmasıdır. Sağlık söz konusu ise her zaman bu alanda çalışanlara ihtiyaç duyulacaktır.