Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, iletişim kurma becerisi yüksek, yabancı dil bilen ya da öğrenmeye yatkın, on parmak klavye ve bilgisayar kullanım becerisi yüksek, sorumluluk bilincine sahip kimseler için ideal bir meslek alandır. Dahası vazgeçilmez ve ertelenemez sağlık sektörünün bir üyesi olmak için iyi bir fırsattır.
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik programından mezun olan adaylar tıbbi sekreter veya tıbbi dokümantasyoncu unvanını alırlar. Sağlık hizmetlerinin temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetimine vakıf, iyi iletişim kurabilen nitelikli insanlar yetişir, Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kuruluşlarda hasta giriş işlemleri, taburcu işlemleri ve doktor yönlendirmeleri gibi iş görevleri çerçevesinde mesleklerini icra edebilirler.
Tıbbi sekreterler sağlık kurumlarında iş akışının sorunsuz devam edebilmesi, hasta bekleme sıralarının uzamaması, hasta memnuniyeti ve kurumsal itibar noktasında büyük önem arz ederler. Hastaları ilgili birimlere veya doktorlara yönlendirirler. Kurumlarının arşiv, belge düzenleme, hazırlama görevleri ile uğraşırlar. Sağlık kurumunun arşiv bölümlerinde de yer alabilir, arşiv ünitelerinin sorumlusu olabilirler.
Aktif, güler yüzlü, dikkatli ve özenli davranan bir kişi olmak, bu alanda başarılı olmanın olmazsa olmazıdır.
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik programını bitiren adaylar ön lisans diploması ile mezun olarak iş hayatına atılabilirler. Ayrıca kendini geliştirip, kariyerini ilerletmek isteyen adaylar öğrenimlerini sağlık yönetimi programında 4 yıla tamamlayarak lisansiyer derecesi ile meslekte yükselme yapabilir, kariyerlerini daha ileriye de taşıyabilirler.