Mesleki ve teknik bilginin yanında uygulama becerileri ile donanmış Uçak Elektrik-Elektronik bölümü mezunları, ulusal ve uluslararası havalimanlarında bulunan hava aracı bakım organizasyonları ile havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin hangar ve teknik bölümlerinde aviyonik Uçak Teknisyeni olarak görev alabilmektedir.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün SHY-66 Hava aracı Bakım Personeli Yönetmeliği kapsamında çalışma usul ve esasları belirlenen uçak teknisyenlerinden bu bölüm mezunu olanlar, hava araçlarının elektrik ve elektronik bileşenleri, güç kaynakları, radar, telsiz, uçuş bilgisayarı, sensor ve aktuatörlerinin arıza tespiti, bakım ve onarım işlemlerini yürüterek, hava araçlarının aviyonik bileşenlerinin çalışır vaziyette kalmalarını sağlarlar. SHY-66 kapsamında tanımlanan B2 Modül sınavlarından başarılı olmaları, dil sınavını geçmeleri ve yeterli uygulama tecrübesini tamamlamaları durumunda, Yetkili Teknisyen sıfatı kazanarak geniş bir yetki ve sorumluluk ile uçak bakım onarım faaliyetlerinde görev almaktadır. EASA kapsamında modül gerekliliklerini tamamladıkları takdirde, uluslararası havayolu bakım organizasyonlarında da çalışma imkanları bulunmaktadır.
Bölümümüz, Sivil Havacılık genel müdürlüğü tarafından onaylı SHY-147 Bakım Eğitimi ve Sınav kuruluşu olduğundan, eğitim içeriği Genel Müdürlüğün tanımladığı teorik ve pratik içerikle gösterilmektedir. Bir yılda üç dönem (Trimester) olarak yürütülen eğitim, toplam 12 dönemden oluşmaktadır. Son yıl, öğrencilerimiz üniversitemizin anlaşmalı olduğu havayolu bakım organizasyonlarında uygulama eğitimlerini almaktadır. Bu eğitimler Genel Müdürlük tarafından mesleki tecrübe olarak değerlendirilebilmektedir ve kısa sürede Yetkili teknisyen sıfatı kazanılabilmesi için avantaj sağlamaktadır.